Actie voor de vluchtelingen / migranten die vast zitten op de eilanden in Griekenland, specifiek Lesbos

Uitnodiging voor een schrijfavond a la Amnesty, maar nu t.b.v. Nederlandse en Europese politici die vluchtelingen/migranten in hun portefeuille hebben- maandag 20 november 19.00-20.30, Onnastraat 10, Steenwijk.

Op maandag 20 november is er demonstratie in het centrum van de hoofdstad van Lesbos Mitilini om solidariteit met vluchtelingen te tonen en te protesteren tegen het vluchtelingenbeleid van de Griekse en Europese regeringen en het Europese Parlement.

Gelijktijdig vragen wij met deze schrijfactie aandacht voor het systematisch schenden van mensenrechten op de “Hotspot” eilanden in Griekenland. We verzoeken MET KLEM dat de eilanden open gaan en de vluchtelingen verder kunnen reizen.

We zijn in solidariteit met de ontheemde vrouwen, kinderen en mannen die gevlucht zijn voor de bommen van Europa en de VS en nu op zoek zijn naar een veilige plek in Europa. Ze hebben slechts concentratiekampen gevonden op de randen van Europa met geen uitzicht op een toekomst.

We roepen mensen wereldwijd op deze actie te steunen om zo een menswaardig verblijf en toekomst voor deze vluchtelingen mogelijk te maken.

We hopen voor de komende wintermaanden op in ieder geval een fatsoenlijk verblijf voor de vluchtelingen zonder ingestorte tenten en geen voedsel.

De schrijfactie zal de vraag voor een humanitair verblijf en snellere doorstroming naar andere plekken centraal stellen.

We hopen op veel schrijvers.

Vorige
Vorige

Dünya Rasheed kwam om door Turkse bombardementen, laat haar de laatste zijn, teken de petitie #Endturkishbombing

Volgende
Volgende

Annelies Klinefelter sluit aan bij hongerstaking Lesbos